EN RO  
ACASA COMPANIA CONTACT STIRI DOWNLOAD SUGESTII CLIENTI
 
  Sisteme de incalzire cu
  tuburi radiante

    ETASTAR - ES
    ETASTAR - Turbo 150
    ETASTAR - Turbo 200
    MAXISTAR
    MINITEMP
    MINISTAR
  Confectii metalice
 
 
 Sisteme de canalizare sub presiune
 
  
  Sistemul de canalizare sub presiune se impune ca o tehnologie de canalizare speciala, adecvata in mod deosebit zonelor de locuit si de recreere sub sau extra-urbane, avand conditii topografice defavorabile terenului (teren plat sau deluros), cu niveluri inalte ale panzei freatice sau cu structuri dificile ale solului.
  Canalizarea sub presiune constituie un sistem de separare, in sensul ca apa reziduala este evacuata separat de apa provenita din precipitatii.


  Costurile sunt decisive:
   Sistemul de canalizare sub presiune constituie, mai ales pentru localitatile mici si mijlocii, alternativa economica fata de sistemul de canalizare conventional gravitational. Acest sistem se recomanda ca fiind simplu, rapid, indepen-dent de configuratia terenului si, ca atare, ieftin de instalat. Eficienta economica, siguranta in functionare si compati-bilitatea cu mediul inconjurator constituie criterii decisive, care au determinat deja numeroase administratii comunale sa aplice acest sistem. Nu doar costurile investitiei aferente canalizarii sub presiune se dovedesc deosebit de avanta-joase. Constructiile dispersate ("sprawl urban"), traseele lungi de conducte pentru apa reziduala, topografiile sau configuratiile de teren defavorabile pledeaza si ele pentru utilizarea canalizarii sub presiune. La randul lor, cheltuielile de exploatare sunt si ele inferioare, in functie de conditiile aplicatiei. Acest lucru este demonstrat printr-o analiza comparativa a sistemelor, efectuata de Comisia de Lucru pentru Apa a Landurilor (LAWA) in conditiile aplicarii "liniilor directoare pentru efectuarea calculelor dinamice de comparare a costurilor", evidentiindu-se o structura clara a costurilor. S-au luat in considerare costuri de investitii, costuri de exploatare si durata de exploatare, premisa pentru o comparare obiectiva a variantelor fiind operarea cu aceeasi adancime planificata.